Få mere at vide…

10 råd om fraflytning af lejeboligen

Vi modtager mange tvivlspørgsmål om fraflytning, fraflytningsopgørelser og lejerens rettigheder og forpligtelser.
 
Som en hjælp til selvhjælp følger her 10 råd om fraflytning af lejeboligen. For flere generelle råd, kan du trykke på de øvrige emner, her på siden.
 
1) Husk, at udgangspunktet er, at du skal aflevere lejemålet i væsentligt samme stand, som ved indflytning.
 
2) Du kan ikke blive forpligtet til at skulle aflevere lejemålet i bedre stand, end det var ved din egen indflytning.
 
3) Vær opmærksom på indlfytningsrapporten eller den dokumentation, du (forhåbentligt) har fra indflytning, som fortæller om stand og mangler ved indflytning.
 
4) Underskriv ikke en flyttesynsrapporten, hvis ikke du finder den rimelig.
 
5) Få altid kvittering på, hvornår du har afleveret nøglerne.
 
6) Husk, at hvis din udlejer lejer mere end én beboelseslejlighed ud, er han forpligtet til både at afholde ind- og fraflytningssyn med rapport. Der gælder særlige regler for denne type af udlejere, og særligt for lejeaftaler efter 01.07.2015.
 
7) Der gælder normalt kun en 14-dages frist for udlejer for fremsættelse af istandsættelseskravene efter din fraflytning og aflevering af nøglerne til lejemålet. Fristen kan dog være aftalt forlænget.
 
8) Ønsker du at klage istandsættelsen til Huslejenævnet, bør du klage i god tid og INDEN istandsættelsesarbejdet er påbegyndt.
 
9) Dokumenter altid lejemålets stand og mangler ved indflytning, inden og efter istandsættelse samt ved aflevering af lejemålet.
 
10) Potentielt det vigtigste af alt: Lad dig rådføre juridisk! Der kan være faldgrupper, aftalevilkår eller særlige vilkår for netop DIT lejemål, som du skal være opmærksom på, og som du nemt kan overse. Det kan være mange tusinde kroner værd at være klædt på juridisk. Indhenter du først hjælp efter istandsættelse, og særligt efter fraflytning, kan det være for sent.
 
Der gælder forskellige regler, for forskellige typer af lejeforhold, og vi anbefaler derfor, at du lader dig rådgive juridisk. Du kan, som medlem, altid modtage rådgivning med juridisk gennemgang af dit lejeforhold. Er du ikke medlem, tilbyder vi kontraktgennemgang med rådgivning og sikring ved ind- eller fraflytning for kr. 475 inkl. moms.
Ovenstående er generelle og vejledende råd. Vi tager forbehold for særlige vilkår eller konkrete omstændigheder, der måtte fravige fra ovenstående.