Få mere at vide…

Er du forpligtet at fremvise lejligheden inden fraflytning?

Er du også i tvivl om, hvor ofte og i hvilket tidsrum din udlejer kan kræve, at din lejlighed skal stå til rådighed for fremvisning til nye lejere?

Når en lejer har opsagt sin lejlighed, opstår der ofte uoverensstemmelser mellem udlejer og lejer vedrørende fremvisning af lejemålet til potentielle nye lejere.

Reglerne er således, at lejer skal give mulighed for at fremvise sin lejlighed hver anden dag i minimum 2 timer indenfor for et tidsrum, der er passende. Såfremt du, som lejer, ikke ønsker at fremvise lejligheden, kan du få din udlejer eller en stedfortræder – eksempelvis en bekendt – til at fremvise lejemålet. Det betyder også, at du ikke nødvendigvis bliver nødt til at være hjemme, men i så fald skal du give udlejer mulighed for at komme ind i lejemålet.

Selvom denne regel kan virke tyngende for dig som lejer, skal du huske på, at det ofte er i lejers interesse, at der kommer en ny lejer ind hurtigst muligt – måske er du så heldig, at lejer er klar til at flytte ind, og at du derfor kan spare en given måneds husleje. Det letter også byrden fra din udlejer, hvis du kan påtage dig fremvisningsrollen.